Strona główna > NWO > Apokalipsa > Eurosodoma – Szwedzki naukowiec: „Kanibalizm może uratować planetę”

Eurosodoma – Szwedzki naukowiec: „Kanibalizm może uratować planetę”

Szwedzki ekonomista, profesor ekonomii biznesu, zasugerował w wywiadzie telewizyjnym, że należy inaczej spojrzeć na sprawę kanibalizmu i zacząć jeść ludzkie mięso, aby ocalić planetę przed zmianami klimatycznymi.

W wywiadzie dla TV4 profesor Magnus Söderlund mówił o wywołującej kontrowersje prezentacji, którą miał niedawno na targach żywności Gastrosummit w Sztokholmie – wydarzeniu, którego przesłaniem jest „żywność przyszłości”.

Temat jego prezentacji to jedzenie ludzkiego mięsa jako sposób walki ze zmianami klimatu.

Söderlund i skrajnie lewicowi pseudoekolodzy, do których zresztą on się zalicza, uwielbiają winą za ocieplenie klimatu obarczać przemysł mięsny oraz rolnictwo.

Według Söderlunda, ambitnego profesora marketingu i kierownika Centrum Marketingu Konsumentów w Stockholm School of Economics, jednym ze sposobów ograniczenia produkcji gazów cieplarnianych ma być po prostu przejście na dietę ludzką. Łatwe prawda?

Podczas wywiadu Söderlund tłumaczył prowadzącęmu, że główną przeszkodą jest tu tabu związane z konsumpcją martwych ludzi. Söderlund stwierdza przy okazji, że większość ludzi jest „nieco konserwatywna”, gdy chodzi o spożywanie żywności, do której nie są przyzwyczajeni, jak ludzkie mięso.

Ostatnio ci sami skrajnie lewicowi pseudoekolodzy i ich sprzymierzeńcy w głównych mediach rozpoczęli kampanię propagandową, aby promować nieco mniej obrzydliwy pomysł – jedzenia owadów jako sposób na ocalenie planety przed globalnym ociepleniem.

Mając na uwadze panujące trendy, można śmiało powiedzieć, że jest tylko kwestia czasu, by modne placówki restauracyjne zaczęły serwować swoim gościom smażone stonogi w połączeniu z kawałkami ludzkich mięśni…

/Voice of Europe/

Szwedzki „uczony”: jedzenie ludzkiego mięsa uratuje Ziemię przed „zmianami klimatu”.

Prof. Magnus Söderlund zasugerował podczas konferencji na temat żywienia połączonej z targami żywności, że konieczne może być zwrócenie się ku kanibalizmowi i zjadanie ludzkiego mięsa, aby uratować planetę przed zmianami klimatycznymi.

Słowa te padły podczas dwudniowej konferencji na temat żywnościowej przyszłości – Gastro Summit – w Sztokholmie, która odbywała się w dniach od 3 do 4 września i była reklamowana jako „nowy szczyt gastronomiczny z naciskiem na zrównoważony rozwój, innowacje i zdrowie”. To „dynamiczna platforma do prezentacji i dyskusji na temat trendów, ruchów i zmian społecznych, które wpłyną na branżę HoReCa” – czytamy na stronie organizatora.

W przemówieniu zatytułowanym: „Czy możesz sobie wyobrazić jedzenie ludzkiego ciała?”, behawiorysta i specjalista od marketingu z „Handelshögskolan” opowiada się za przełamaniem pradawnych tabu przeciwko bezczeszczeniu zwłok człowieka i za jedzeniem ludzkiego mięsa.

Söderlund oskarżył „konserwatystów”, którzy wzbraniają się przed zjadaniem zmarłych krewnych, że nie chcą ratować planety. Tłumaczył, że przekonanie ludzi do kanibalizmu będzie wymagało czasu, ale już można ten „pomysł” stopniowo „sprzedawać”, najpierw przekonując ludzi do skosztowania ludzkich zwłok. Mówił o „degustacji” ludzkiego mięsa.

Szwedzki uczony pytał: – Czy jesteśmy ludźmi zbyt samolubnymi, aby żyć w sposób zrównoważony?

Konferencja Gastro Summit reklamowała się jako miejsce, w którym zadawane są pytania:  „Czy kanibalizm jest sposobem na zrównoważony rozwój żywności w przyszłości? Czy pokolenie Z ma odpowiedzi na nasze wyzwania żywieniowe? Czy można skłonić konsumentów do podjęcia właściwych decyzji? Podczas GastroSummit otrzymasz odpowiedzi na te pytania, a także zapoznasz się z najnowszymi odkryciami naukowymi i poznasz wiodących ekspertów” – czytamy.

W swoim wystąpieniu Söderlund pytał publiczność, ile osób byłoby otwartych na „pomysł” zjadania ludzkiego mięsa. Ocenił później, że 8 procent uczestników jego prelekcji stwierdziło, iż byłoby otwartych na taką „próbę”. Zapytany, czy sam żywiłby się ludzkim mięsem, przyznał, że przynajmniej jest otwarty, by go skosztować.

Profesor Magnus Soderlund kieruje Centrum Marketingu w Stockholm School of Economics. Swoją kontrowersyjną propozycję przedstawił nie tylko podczas szczytu w Sztokholmie, ale także w szwedzkiej telewizji TV4, argumentując, że jedzenie ludzkiego mięsa może być „zrównoważoną alternatywą dla mięsa lub nabiału”.

Tłumaczył, że ma na myśli ciało ludzi, którzy już nie żyją. Nie opowiada się za zabijaniem nawzajem. W rozmowie ze szwedzką prezenterką zaznaczył, że ludzi można „oszukać”, by podjęli właściwą decyzję, otwierając się na „degustację” ludzkiego mięsa.

Źródło: climatedopote.com, voiceofeurope.com, theweek.co.uk

AS

Za: https://www.magnapolonia.org/szwedzki-naukowiec-kanibalizm-moze-uratowac-planete/

5.09.2019

Za: https://www.pch24.pl/szwedzki-uczony–jedzenie-ludzkiego-miesa-uratuje-ziemie-przed-zmianami-klimatu,70786,i.html

11.09.2019

One thought on “Eurosodoma – Szwedzki naukowiec: „Kanibalizm może uratować planetę”

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *