Strona główna > Zdrowie > BĄDŹCIE ZDROWI! Czosnek z mlekiem. Stabilizujemy ciśnienie

BĄDŹCIE ZDROWI! Czosnek z mlekiem. Stabilizujemy ciśnienie

Ludmiła Danilczenko ma 56 lat. Diagnozę „hipertonia” (nadciśnienie) postawiono jej 20 lat temu. Ale dzisiaj zajmuje się ona aerobikiem i spokojnie pije czarną kawę, a osobisty ciśnieniomierz podarowała sąsiadce. Prosty wiejski sposób na nadciśnienie podała jej babcia. Całe swe życie przeżyła ona na wsi, a tam, jak wiadomo, gospodarka, bydło, – w ogóle – leżeć i umierać  – nie ma czasu.   

 

Nadciśnieniem nazywa się trwałe zwiększone ciśnienie tętnicze. To jedna z najczęstszych chorób układu sercowo-naczyniowego. Wśród osób powyżej 60 roku życia co druga cierpi na nadciśnienie. A Ludmiła, na nieszczęście, ma jeszcze niebezpieczne hobby – dom za miastem (ros.- дача). Gdy się postoi w pobliżu grządek w upale z głową w dół przez co najmniej kilka godzin, to ciemnieje w oczach.

Ludmiłę ratuje czosnek. O tym, że jest on korzystny dla naczyń, wie wielu. Ale tylko Ludmiła wie, jak należy go prawidłowo zażywać. Okazuje się, że trzeba go gotować w mleku.

➤ metoda pierwsza:
Mleko – 1 szklanka, czosnek – 2 obrane główki. Czosnek zalać mlekiem, zagotować i gotować do zmiękczenia (około 30 minut). Przecedzić, ostudzić do temperatury pokojowej. Ciepłe mleko należy pic 3 razy dziennie po 1 łyżce stołowej.

➤ metoda druga:
Na litr mleka pięć główek czosnku. Nie obierać, używać całych główek, tylko umyć z kurzu. Czosnek włożyć do pojemnika z mlekiem i gotować przez 15-20 minut, pozostawić na kuchence do ostygnięcia, przecedzić i wypijać po pół szklanki dwa razy dziennie. Pić należy przez 2 -3 miesiące bez przerw. Po kilku dniach ciśnienie zaczyna się zmniejszać. Jeżeli po latach ciśnienie powróci, należy znowu przygotować czarodziejski roztwór.

Bądźcie zdrowi i szczęśliwi!

Źródło:

 

БУДЬТЕ ЗДОРОВЫ! Чеснок с молоком. Стабилизируем давление

https://3rm.info/publications/82008-budte-zdorovy.html

18.07.2019

 

Tłumaczył Andrzej Leszczyński

 

 

One thought on “BĄDŹCIE ZDROWI! Czosnek z mlekiem. Stabilizujemy ciśnienie

  1. Czy nie chodzi przypadkiem o 2 albo 5 ząbków czosnku?
    Dla mnie główka to ileś ząbków czosnku.
    Do szklanki mleka nawet bym nie zmieścił 2 główek czosnku.

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *