Najnowsze

Opublikowano Grudzień 25, 2014 Przez Olga Ka W Zdrowie

Unikaj produktów zawierających olej palmowy!!!

Olej palmowy – to najsilniejszy czynnik rakotwórczy. Kwasy tłuszczowe, zawarte w tym oleju, stopniowo sklejając komórki krwi, powodują rozwój nowotworów różnych narządów, mogą wywołać atak serca, bezpłodność i impotencję.

palma

Olej palmowy jest dodawany prawie do wszystkiego: produktów mlecznych, pieczywa, wyrobów cukierniczych, jedzenia dla niemowląt. Negatywne skutki stosowania oleju palmowego są podstępnie ukrywane, a nasi obywatele przyzwyczaili się do podobnego do gliny malezyjskiego tłuszczu.

Jeżeli etykieta na produkcie mówi „tłuszcz roślinny”, na 99 procent jest to olej palmowy.

Olej palmowy jest bardzo szkodliwy dla zdrowia Eksperymenty przeprowadzone na Uniwersytecie technologii chłodniczych w Petersburgu wykazały, że temperatura topnienia oleju palmowego jest wyższa od temperatury ciała ludzkiego, tak że NIE JEST on przyswajany i NIE JEST wydalany z organizmu.

– Gromadząc się, olej palmowy prowadzi do chorób serca i otyłości – wyjaśnia lekarz Niezależnego Laboratorium „InVitro”. – Ma dużo nasyconych kwasów tłuszczowych, które zwiększają poziom cholesterolu i wspierają rozwój miażdżycy.

Badania przeprowadzone z udziałem dzieci wykazały, że kwas palmitynowy, mieszając się w jelitach z wapniem tworzy nierozpuszczalny związek, który jest wydalany z dziecka, tak dziecko zaczyna odczuwać niedobór wapnia, który jest niezbędny dla wzrostu i rozwoju. Naukowcy udowodnili, że olej palmowy w jedzeniu dla dzieci pogarsza mineralizację kości, co powoduje wzdęcia, odbijanie i pojawienie się kolki.

Olej palmowy kosztuje 30 – 40 procent mniej od tłuszczu mlecznego. Kuszące, prawda? A nam wieszają makaron na uszy o korzyściach tego wspaniałego produktu.

Bądź ostrożny! Zadbaj o swoje zdrowie!

Źródło: http://www.technoshop.ru/list/all/topic_536/

Tłumaczenie: Olga

Tags :

Komentowanie zamknięte.