Najnowsze

Opublikowano Październik 13, 2014 Przez a303 W Zdrowie

Te „niebezpieczne” tłuszcze zwalczają cukrzycę typu 2

Szwedzcy naukowcy przez 14 lat badali 26.930 osób w wieku 45-70 lat. Wykryli, ze ci którzy spożywali tłuszcze nasycone mieli o 20% mniejsze ryzyko tej powszechnej choroby. [1] W rzeczywistości spożywający 8 porcji dziennie nawet bardziej zmniejszali to ryzyko. I to jest dobra wiadomość…

a

Zachorowalność na tę chorobę wzrasta, jest to największe zagrożenie dla zdrowia w zachodnim świecie. Najnowsze liczby pokazują, że jest na siódmym miejscu powodów zgonu w Ameryce. Cierpi na nią ponad 30 mln Amerykanów, czyli ponad 10% populacji. I taka sama liczba nawet nie wie że ją ma. Co gorsze, około 90% Amerykanów jest zagrożonych tą chorobą.

Spożywanie tłuszczów nasyconych – nawet tych z najmniej prawdopodobnych źródeł – może ustrzec cię przed tą śmiertelną chorobą… której nigdy nie kojarzyłbyś z tymi tłuszczami.

Mówimy tu o cukrzycy typu 2 [dorosłych].

Te tłuszcze to: masło, pełnotłuste śmietana, ser i mleko. Ale nie daj się ogłupić – tylko te produkty które pochodzą od krów pastwiskowych. Prawda jest taka, że europejskie krowy są pastwiskowe [ha ha ha – OG]

Amerykańskie krowy karmi się tylko wywołującym stan zapalny zbożem, a nawet ono nie jest organiczne. Nie jest żadną niespodzianką to, że mleko i masło to tylko puste kalorie, a pasteryzacja mleka wygotowuje z niego wszystkie substancje odżywcze.

Najważniejsze – masło, mleko, ser i śmietanę kupuj tylko z małych eko-gospodarstw.

This Food Myth is Putting Your Heart in Danger

http://institutefornaturalhealing.com/2014/03/this-food-myth-is-putting-your-heart-in-danger/

Tłum. Ola Gordon.

Tags : ,

Komentowanie zamknięte.