Najnowsze

Opublikowano Październik 5, 2014 Przez a303 W Zdrowie

McDonald prowadzi w największym zużyciu masy drzewnej

Liczba składników zawierająca celulozę (masę drzewną).

a

(Devin Cohen)  W twoim daniu może być więcej błonnika niż zdajesz sobie sprawę. Burger King, McDonald i inne firmy fast foodowe mają na listach składników ich produktów celulozę mikrokrystaliczną (MCC), albo „celulozę w proszku”.

Składniki te są niestrawne i nie mają żadnych własności odżywczych. Znajdują się w filetach rybnych, herbatnikach, musztardzie miodowej, sosach barbeque i serach.

http://healthydebates.com/mcdonalds-leads-way-ingredients-containing-wood-pulp/

McDonald’s Leads The Way With The Most Ingredients Containing Wood Pulp

MRHEALTH – 7.07.2014 [fragment], tłum. Ola Gordon.

Tags : ,

Komentowanie zamknięte.