Najnowsze

Opublikowano Sierpień 23, 2013 Przez stophasbara W NWO, Zdrowie

Kurczaki GMO

KFC-Hot-Wings

Smacznego GMO!

Kurczaki pozbawione piór to z pewnością nie jest dowód na ulepszenie hodowli.

Artykuł w NewScientist dostarczył szczegółów „o nowym kurczaku, jaki daje mniej kalorii, szybciej rośnie, jest przyjazny dla środowiska i bardzo prawdopodobne, że potrafi przetrwać w cieplejszych warunkach, twierdzi Avigdor Cahaner, twórca kurczaka pozbawionego piór„.

Krytycy mówią, że nieupierzone kurczaki „bardziej cierpią niż zwykłe ptaki i są bardziej podatne na pasożyty, ataki komarów i oparzenia słoneczne”.

http://www.newscientist.com/article/dn2307-featherless-chicken-creates-a-flap.html#.Ugx0AqyZkwp

Jeden z krytyków, Joyce D’Silva, z Compassion in World Farming, mówi „Jest to najlepszy przykład chorej nauki, jaka sugeruje, że jej twory Hairless-Chickenprzyczynią się do poprawy w krajach rozwijających się, to jest po prostu nieprzyzwoite”.

Uzasadnieniem tego tworu jest możliwość umieszczenia ich w domu w ciepłych krajach takich jak Nigeria, gdzie można je stłoczyć w małych klatkach, a brak piór pozwala im uniknąć śmiertelnego gorąca.

Duże i wielkie kurczaki

Tutaj jest inny rodzaj genetycznie zmodyfikowanych kurcząt. Duże i wielkie, sześć tygodni chowu do uboju. W tym przypadku ptaki zostały genetycznie zmodyfikowane tak, aby rosły szybciej i są karmione hormonami, kancerogenami, GMO, pigułkami z kukurydzy, arsenem i lekarstwami, co powoduje, że stają się tak duże, iż często z powodu własnego ciężaru zostają kalekami. Cierpią od nadmiaru amoniaku, na zapalenie oskrzeli, osłabienie układu odpornościowego, problemy z organami wewnętrznymi i oddychaniem.

http://www.seattleorganicrestaurants.com/vegan-whole-foods/genetically-modified-chickens/

Wszystko, co one jedzą, my również jemy, kiedy jemy kurczaki. Innymi słowy: konsumenci fabrycznie hodowlanych kurczaków uczestniczą w spożywaniu tych samych hormonów, leków, antybiotyków, GMO i substancji rakotwórczych, jakie służą do ich karmienia.

 genetically-modified-chickens

http://www.youtube.com/watch?v=u9Tda7MqhNs

Fakty są takie, że dwie trzecie kurczaków w sklepach spożywczych są zanieczyszczone arsenem, bakteriami niebezpiecznymi lub salmonellą. FDA w końcu przyznała, że obecność arsenu jest celowo stosowana na fermach, a potem trafia on na nasze talerze.

Mniejsza wartość odżywcza

Nietrudno stwierdzić, że zwykłe wiejskie kury składają zdrowe jaja. Badania na jajach ze swobodnie hodowanych kur mówi jasno, że są one dla nas dobre. Natomiast, kury fabryczne karmione hormonami, paszą GMO, antybiotykami, produkują jaja szkodliwe.

http://www.motherearthnews.com/homesteading-and-livestock/eggs-zl0z0703zswa.aspx#axzz2bmn

Wyniki zawartości witaminy A,D i E, cholesterolu, tłuszczów nasyconych, tłuszczów z zawartością kwasu omega-3 oraz beta karotenu, pod linkiem:

http://www.motherearthnews.com/homesteading-and-livestock/eggs-zl0z0703zswa.aspx#axzz2bmn

FDA przeciw interesom konsumentów i gospodarstwom rolniczym

Amerykańska agenda żydowskiego NWO, FDA wydała „wytyczne” dla hodowców jaj i kurczaków w lipcu 2013 roku, jakie mogą spowodować zakończenie dużych hodowli kurczaków hodowanych w swobodnych warunkach. Nowe prawo ma zastosowanie do każdej farmy, jaka ma ponad 3 tysiące niosek.

Rolnicy będą musieli pokryć swoje odkryte podwórza, gdzie trzymają kury, zadaszeniem lub siatką i dobudować ściany. Te nowe „wytyczne” czynią hodowlę na wolnej przestrzeni czymś nielegalnym i zaczynają sprowadzać te gospodarstwa do fabryk ptactwa hodowlanego. Rzekomym powodem tych zmian jest ochrona konsumentów przed zachorowaniem na salmonellę.

źródło: http://www.newswithviews.com/Patti/edwards102SO.htm

przygotował: stophasbara

Tags :

Komentowanie zamknięte.